thiefcrazy98 | Дата: Воскресенье, 22.12.2024, 12:33 | Сообщение # 1 |
Рядовой
Статус: Offline
| Привіт усім! Нещодавно натрапив на цікавий інструмент – DeWatermark. Він дозволяє видаляти водяні знаки із фотографій за допомогою штучного інтелекту. Сам часто стикаюся з проблемою, коли стокові фотографії з водяними знаками не підходять для мого проекту, а видалення знаків ручне займає багато часу. Чи має хтось досвід використання цього інструменту? Наскільки він добрий? Чи він працює на всіх типах фотографій? Наприклад, що буде з портретами чи зображеннями з текстурами? Я чув, що деякі ІІ програми погано справляються з дрібними деталями, такими як волосся або тканини. Чи може хтось поділиться досвідом?
|
|
| |
tbes50203 | Дата: Воскресенье, 22.12.2024, 22:08 | Сообщение # 2 |
Рядовой
| Я користувався https://dewatermark.ai/uk протягом кількох місяців, і загалом інструмент мене влаштовує, але є кілька нюансів. Почну з того, що для базових завдань, як видалення водяних знаків на однорідних фонах або простих фотографіях, DeWatermark працює майже ідеально. Наприклад, якщо у вас є пейзаж або продуктова фотографія з водяним знаком у кутку або по центру, цей сервіс справляється із завданням швидко і без видимих слідів. Однак, як і ти, я теж часто працюю з портретами та складними зображеннями, де водяний знак знаходиться на шкірі чи волоссі. Тут виникають складнощі. ІІ, звичайно, робить свою роботу - відновлює фон або текстури, але іноді на складних ділянках, наприклад, на шкірі чи волоссі, з'являються артефакти. Вони, звичайно, не катастрофічні, але іноді цього достатньо, щоби фотографія виглядала неприродно. Особливо це помітно на темних або світлих ділянках, де водяний знак на тлі контрастує зі шкірою чи волоссям. Я пробував DeWatermark на зображеннях з текстурами одягу, і тут також не все ідеально. ІІ іноді не може точно відновити текстуру тканини, і виходить легке розмиття, яке можна помітити, якщо придивитися. Це може стати проблемою, якщо йдеться про високоякісні фотографії для комерційного використання. Загалом, для більшості простих завдань, як стокові фотографії чи картинки для соцмереж, результат чудовий.
|
|
| |
evanduke324 | Дата: Понедельник, 23.12.2024, 11:28 | Сообщение # 3 |
Рядовой
| Цікава розмова, хлопці! Я теж пробував цей інструмент, але мені здається, що варто пам'ятати, що жодна ІІ не замінить ідеальну ручну роботу, особливо коли йдеться про складні зображення. Хоча DeWatermark і справляється зі стандартними завданнями на кшталт стокових фото, на більш складних зображеннях справді можуть бути артефакти, особливо якщо водяний знак не був на простому тлі, а в складній текстурі.
|
|
| |