OksiK | Дата: Воскресенье, 11.04.2021, 16:59 | Сообщение # 1 |
Рядовой
Статус: Offline
| Що таке психотерапія, як проходить, чи допомагає вирішити сімейні проблеми? Задумалася про похід до психотерапевта. Але розумію, що просто не зможу розкритися перед незнайомою людиною. Розкажіть про свій досвід взаємодії і своє лікуванні з ними. Вам це дійсно допомогло?
Сообщение отредактировал OksiK - Воскресенье, 11.04.2021, 17:00 |
|
| |
alvianghontsa74 | Дата: Воскресенье, 11.04.2021, 17:02 | Сообщение # 2 |
Рядовой
Статус: Offline
| Читайте, психотерапія це - http://surl.li/qbwc , тут детально описано,як це відбувається і які проблеми допомагає вирішити. Особисто я зверталася, причому одразу до декількох психологів. Проблема була в підвищеній тривожності до того, як у мене діагностували серйозне захворювання (пов'язане зі щитовидною залозою), а потім затяжна депресія після операції, ускладнень, лікування і т. д.
1-е звернення. Приватнийпсихолог (без медичної освіти), мало не з порога вбила фразою "Чого ви від мене чекаєте?" Замість того, щоб розслабитися, довіритися, я ще більше впала в ступор. Загалом, відпрацювала годину і каже: "Я не зможу вам допомогти з першого разу. І взагалі, я, напевно, не візьмуся. Вам би медикаментозне лікування".
2-е звернення. Приватнийвже психотерапевт, ніби як трохи добрався до суті. Сеанс наш був не стільки в аналізі моєї проблеми, скільки в його навіюваннях, що, мовляв, я впораюся. Як людина сподобався, як фахівець не допоміг, хоча намагався.
3-е звернення. Психіатр вдерж. установі. Поки я «розрулювала» своє основне захворювання (на лікарняному була 4 місяці), через знайомих очно звернулася у профільну лікарню на консультацію. Тоді страх смерті просто зашкалював і я, поборовши упередження, все ж звернулася туди, хоч і без карток і всяких записів. Загалом призначили антидепресанти. Один з них навіть допоміг на час.
4-е звернення.Психотерапевт, що не практикує офіційно, але, дізнавшись про мою ситуацію, намагалася провести зі мною кілька бесід. Намагалася, але знову ж таки якось повз мене пройшло. Може, я тоді не сприймала.
5-е звернення.Психотерапевт в держ. установі, з усіх, до кого я зверталася, наймолодша. Так ось, якщо б не вона, я не знаю, скільки б я ще варилася у власному жаху. Вона зуміла повернути моє мислення в правильне русло. Я була у неї всього 2 рази, після цього ми ще якийсь час листувалися. З цього моменту я почала відчувати смак життя. Безумовно, були зриви, була паніка, але я дослухалась до її рекомендацій і у мене виходило не скотитися знову в той стан.
Тому те, що ви вирішилизвернутися до фахівця - правильно, тільки головне знайти того, хто зможе підібрати ключ до вас і вашої проблеми. Ви повинні розуміти, що з першого разу може не вийти. Загалом, звертайтеся, перебирайте, шукайте свого.
Сообщение отредактировал alvianghontsa74 - Воскресенье, 11.04.2021, 17:05 |
|
| |